Het Jeugdcultuurfonds in Lopik!

By januari 10, 2016 Uncategorized

Jeugdcultuurfonds
Alle kinderen die graag op muziek-, dans-, of theaterles willen, moeten dit kunnen doen. Ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Om dit mogelijk te maken, werkt de gemeente Lopik sinds 1 januari 2016 samen met het Jeugdcultuurfonds. Op maandag 25 januari om 10:30 uur is de lancering van het Jeugdcultuurfonds Lopik in de RK Basisschool St. Victor.

Jeugdcultuurfonds
Het Jeugdcultuurfonds ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Kinderen kunnen met financiële ondersteuning van het Jeugdcultuurfonds lessen volgen of benodigdheden aanschaffen, zoals instrumenten, kostuums of schilderspullen. Het Jeugdcultuurfonds is actief in heel Nederland en vanaf 1 januari 2016 ook in de gemeente Lopik.

Lancering
De lancering van het Jeugdcultuurfonds Lopik is op maandag 25 januari om 10:30 uur. Dan ondertekenen Bart Engbers, vicevoorzitter van het Jeugdcultuurfonds provincie Utrecht, en burgemeester R.G. Westerlaken-Loos een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening is in RK Basisschool St. Victor, Koningin Julianasingel 1in Benschop. Na de ondertekening geeft Kunst Centraal een workshop tekenen op de iPad.